Terug naar home

Met dit project heb ik het verhaal van Romeo en Julia proberen te vertellen zonder woorden maar met emoties, vertaald naar visuele elementen. Deze elementen heb ik later in een lettertype samen laten komen om het verhaal weer te geven.

TEXT

Ik was benieuwd of ik zonder tekst kon laten zien welke scène er uitgebeeld werd. Ik wilde enkel de emoties verwerken tot een lettertype. De emoties worden weergegeven door ruiten en kruizen. De ruiten staan ​​voor liefde en de kruizen staan voor haat. Hoe groter de vorm, hoe zwaarder deze emotie vertegenwoordigd is in die scène. De vormen staan ​​altijd in relatie tot elkaar. Als liefde groter is dan is haat kleiner. Op deze manier zullen de vormen een weerspiegeling zijn van deze emoties in die scène.

TEXT

Je kunt dit verhaal lezen aan de hand van de emoties in plaats van tekst. In scènes waarin beide emoties in balans zijn, kun je de tekst 'makkelijk' lezen. Echter als een van beide emoties de overhand krijgt, wordt de tekst steeds minder leesbaar. Het wordt abstracter. Liefde maakt blind, maar haat zal hetzelfde doen. Ik heb dit project gemaakt in Processing en ik heb de uitkomsten gebundeld in een boek. In dit boek kun je het verhaal in zijn totaliteit lezen. De emoties zijn gedrukt op doorschijnend papier waardoor je het verhaal in tekst en emotie te zien krijgt.

De leesbaarheid is ondergeschikt aan de emoties. Dat is de reden dat het canvas zo smal gemaakt is. Als je meerdere woorden of zelfs een zin typt, dan krijg je een soort patroon in plaats van een leesbare tekst. Dit patroon geeft het verhaal van die scène weer.

Ik heb de kans gehad om dit project te exposeren tijdens de Dutch Design Week van 2016. Dit was een geweldige kans om het project te laten zien aan anderen en om te zien wat zij ervan vonden en hoe ze erover dachten.