Terug naar home

We moesten het verschil in hoogte van de zandduinen van de afgelopen jaren visualiseren. Hoe? Dat was aan ons om te bepalen. Wij besloten om een branding voor het natuurgebied te maken met behulp van de informatie van deze duinen.

TEXT

Dit project was een opdracht in de minor 'Meaningful Data Design' die ik volgde op het Avans. Ik heb dit project samen gedaan met Patrick Kooijman en Nieki van Diepen. Zoals gezegd besloten wij om de data die we kregen (en zelf verzameld hebben) om te zetten naar een huisstijl. Niet zo maar een huisstijl, maar eentje die generatief was. Elke dag had zijn eigen data, dus elke dag kreeg een eigen logo.

TEXT

De gegevens die we gebruikten zijn: windrichting, windsnelheid, windkracht en de gemiddelde zandhoogte van de Loonse- en Drunense duinen. De visualisatie representeert dus het gehele gebied. Elk gegeven heeft zo zijn eigen invloed. De windrichting geeft de richting aan waar de 'cirkel' naartoe beweegt. De windsnelheid en windkracht zorgen voor de snelheid waarop dat gebeurt en bepaalt de vorm van de cirkel. Hoe harder het waait, hoe minder de cirkel een cirkel blijft. Op deze manier laten we zien wat voor invloed de wind heeft op de cirkel en in het 'echt' op het zand.