Terug naar home

Tijdens het re-branden van Crealev kreeg ik een idee voor deze typografische benadering. Het was een 'lossere' optie om voor te stellen. Om te laten zien wat ook een optie zou kunnen zijn, ver van hun oorspronkelijke stijl.

TEXT

Tijdens mijn afstudeerstage was mijn opdracht om een re-branding voor Crealev te gaan realiseren. Dit heb ik samen met Nieki van Diepen gedaan. We hebben veel geƫxperimenteerd en zijn met veel ideeƫn gekomen. Deze typografische benadering was er daar een van. Elke letter in dit lettertype is gemaakt binnen hetzelfde systeem. Dit systeem is gebasseerd op de vorm van de zweefmodule van Crealev. Ik heb de vorm daarvan gepakt als basis van het gehele alfabet.

TEXT

In een later stadium besloten we dat de focus moest liggen op de uitzonderlijke techniek van Crealev en we de vormgeving dus meer in dienst van de techiek moesten maken. Deze typografie zou te veel aandacht vragen. Ik besloot om dit lettertype na het afstuderen toch af te maken. Ik vond het leuk hoe de letters allemaal passen in het 'systeem', maar ze toch hun eigen karakter behouden. Door sommige aanpassingen is het me gelukt om het lettertype niet saai te laten worden. Als alles perfect in het systeem zou blijven zou het lettertype minder interessant zijn geworden.