Terug naar home

Een lettertype in twintig weken. Ik begon met veel experimenteren met verschillende materialen en technieken. Uit deze experimenten is het lettertype Avation ontstaan.

TEXT

In dit project was het doel om een lettertype te maken in twintig weken. In deze weken waren er een hoop fases. Experimenteren en zoeken naar verschillende invalshoeken, ontwerpen, digitalizeren en uiteindelijk een echt werkend lettertype creƫren. Ik begon met potlood en papier, op zoek naar wat voor soort lettertype ik wilde maken. Ik besloot uiteindelijk om een lettertype te maken dat gebruikt zou worden als titel en grote teksten op posters.

TEXT

Zoals eerder geschreven ging ik met veel technieken en materialen aan de gang. Deze eerste afbeeldingen hieronder zijn een greep uit alle experimenten. Ik besloot om te zoeken naar een balans tussen een heel rigide systeem (Lego) en een zeer los systeem (lettering). Ergens daartussen zou ik het perfect passende systeem vinden voor dit lettertype. Naarmate je verder gaat, kun je zien hoe het proces naar het eindresultaat wordt geleid. Na een tijdje was ik tevreden met mijn schetsen en probeerde ik ze te digitaliseren. Met een hoop 'trial en error' leidde dit tot een volledig alfabet in Illustrator. Daarna begon ik met het programma Glyphs om er echt een lettertype van te maken. Toen het lettertype klaar was, presenteerde ik het in een tijdschrift. Dit tijdschrift bevatte alle experimenten en kon worden gebruikt om mijn vorderingen te zien en om te zien hoe mijn lettertype Avation kon worden gebruikt. Het lettertype wordt ook gebruikt door de band Mac Taple op hun website (die ik heb gemaakt).